Weekend 2021

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • van vrijdag 1 oktober 2021 om 17u00 tot zondag 3 oktober 2021 om 15u00
Die Loyale - GENTSE STEENWEG 124, 9990 MALDEGEM

Verslag

Na een jaar van uitstel door corona trokken we op vrijdag 1 okt met 41 personen naar Maldegem.
Sommige kwamen al in de vroege namiddag aan om langer het vakantiegevoel te beleven. Maar de regen heeft roet in de planning gestrooid, waardoor we samen een gezellige namiddag hadden in de ontspanningszaal en konden bijbabbelen. Om 19 u werden we verwacht in de eetzaal waar de lekker soep, spaghetti en een stukje taart met ijs te wachten stonden. Na een woordje uitleg van onze voorzitter, Johan Sijmons, hoe het weekend zou verlopen, hebben de liefhebbers eerst nog een avondwandeling gemaakt van 3,5 km. Daarna werd er nog een kaartje getrokken en met zakjes mais gegooid ‘Cornhole’, maar dat bleek niet simpel te zijn, ofwel waren de zakjes te groot ofwel het gat te klein of was het misschien de werper zelf (wie zal het weten!!!).
De zaterdagmorgen werd stevig ingezet met spek en eieren, om half 10 vertrokken we met de auto’s naar het Drongengoedbos voor een wandeltocht van 4 of 8 km. ‘Smiddags, na een broodmaaltijd, stond er een wandeling van 12 km of een fietstocht van 40 km of een uitstapje naar Sluis op het programma.
Voor de lange wandeling van 12 km, onder leiding van Stefan, reden we naar Bulskampveld te Beernem, om daar een mooie wandeling te doen. Johan Sijmons en Luc namen de kop voor een fietstocht van 40 km met half weg een tussenstop met een drankje. Ook Louis gidste de oudere onder ons door Sluis. Zij hebben genoten van een lekkere pannenkoek met koffie.
Na het avondeten werden we allen verwacht in de ontspanningszaal voor een avondje kienen, onze cadeautjes die we hadden moeten meebrengen werden de prijzen van de kienavond. Na 2 uren stil zijn, nummertjes bedekken en KIEN roepen wisten we wie de gelukkige waren. Nog wat napraten en daarna gingen we ons bed opzoeken.
Zondagmorgen om 8 uur konden we weer genieten van een lekker ontbijt. Daarna was het tijd om de kamers leeg te maken, lakens aftrekken van de bedden en de bagage weer in de koffer van de auto ingepakt want om half 10 vertrokken we alweer met de auto naar het Drongengoedbos voor een wandeling van 4 of 8 m. De niet wandelaars werden rechtstreeks naar het Drongengoedhoeve gebracht waar ze lekker warm zaten en iets konden drinken tot de wandelaars terug aankwamen op de hoeve. Na samen nog iets gedronken te hebben we rond half 1 vertrokken met de auto richting de jeugdherberg waar we om 13 uur een warme maaltijd hadden.
Ons weekend zat er weer op. Moe maar voldaan zijn we terug richting Vleugt getrokken.
(Het weer was wel iets minder, maar de deelnemers waren toch gelukkig dat ze nog eens samen waren kunnen komen.)

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Schaffen-Vleugt
Meer weten?
Reservatie
Inschrijving voor 21 augustus 2021
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten en nodigen u uit om lid te worden. Hoe? simpel, neem gewoon even contact op met een van de bestuursleden of laat een berichtje achter op deze site. Het eerste jaar is bij ons gratis.

Vragen? Contacteer organisator

Meer activiteiten